Wandelverslag van zondag 23 april 2023 te Nisse.

De Bergse wandelclub was on tour in en rond het prachtige en rustieke dorpje Nisse, dat gelegen is in de gemeente Borsele.

De gemeente Borsele is 2021 een landspark geworden. (www.landschapparkborsele.nl) Waar de natuur centraal staat.

Deze wandeling is om 8 uur gestart met 13 personen , met 2 wandelaars van een andere wandelgroep uit de regio die mee liepen.

Deze route ging door de Zak van Zuid-Beveland is een echte voorjaarswandeling. Deze voert langs over de beroemde Zeeuw’s bloemendijken en langs de nog niet bloeiende meidoorns rond Nisse.

(www.nisse-info.nl)

Het was een mooie wandeling. Deze route ging langs padjes, heggen, natuurgebied en weeltjes. Zo zie je Zeeland op zijn  mooist. Tussen de meidoorns liepen koeien en schapen.

Bij de schaapskooi is een dijk waar bomen zijn geplant voor kinderen die overleden zijn aan een stofwisselingsziekte. (www.stofwisselingsziekten.nl)

Na de wandeling was het gezellig vertoeven bij Petra van’t Westeinde in het dorpsuus te Nisse. Met koffie, thee en appeltaart of bolus. (http://dorpshuis-nisse.nl/)

De cadeaubon van Washin7, belangeloos geschonken door washin7, voor de loterij is gewonnen door Gerda, een dame van de lokale wandelgroep

Bedankt voor jullie aanwezigheid op deze mooie wandeling.

Ik hoop jullie nog eens te zien een mooi stuk van Zeeland.

Met een Wandel groet,

Diana

De wandeling was 13,14 km in een tijdsbestek van 2 uur en 35 minuten met een gemiddeld tempo van 5,2 km per uur. De volgende wandeling is 14 mei ’23.

Wij vonden het weer een leuke en gezellige wandeling en hopen jullie ook.
Tot de volgende keer weer en veel wandelgroetjes,

Angelique en Mario
Bergse Wandel Club