Wandelverslag De Limagrain wandeling 22 mei ’22.

De Bergse Wandel Club on tour betekend ook dat je wat eerder moet vertrekken om op tijd op de door ons afgesproken plaats te zijn ergens tussen Rilland en Waarde voor een wandeling door de Zeeuwse polders. Omdat het een hele mooie omgeving is en we ergens rechtdoor waren gereden i.p.v. rechtsaf te slaan reden we een rondje sightseeing.

Deze keer waren we te gast bij Limagrain en Wilma, medewerker bij Limagrain en ook een trouwe wandelaar bij de Bergse Wandel Club, had voor ons een wandeling uitgestippeld van 12 kilometer. Uiteindelijk vertrokken we met een leuke, gezellige club van 23 wandelaars.


Wilma had een fiets voor mij geregeld en vertelde dat het eerste stuk van de wandeling bestond uit een ondergrond van grind en lastig te fietsen stukken natuurgebied. Maar in plaats daarvan kon ik ook langs de andere kant over de weg en dan zou er een bankje staan waar ik dan kon wachten tot de groep daar langs zou komen. Even zag ik mij al op het bankje lekker in het zonnetje zitten maar besloot toch met de groep mee te gaan.
Een stuk verderop stond inderdaad een heel leuk bankje maar volgens mij had er al een hele tijd niemand meer op gezeten. Mario deed even net als een veldrijder en nam de fiets voor mij mee over zijn schouder, trap op en trap af zodat ik niet een eind om hoefde te fietsen.

Onderweg zagen we koeien met kalfjes, schapen met lammetjes, paarden, hazen en een roofvogel in de lucht. Heb er wel 10 foto’s van gemaakt, van de lucht, maar uiteindelijk is het me niet gelukt de roofvogel er ook op te krijgen.
Helaas was het hoog water waardoor de zandbank onder water lag en de zeehondjes niet te zien waren.

Terug aangekomen bij Limagrain kregen we zelfgebakken taart aangeboden door Wilma en Conny. Heel erg bedankt en de taarten waren heel erg lekker. Ik had graag een foto gemaakt van de taarten maar toen ik er klaar voor was stonden de meeste stukken al op de tafels. Dus maar een foto gemaakt van mijn stukje taart.

Na de lekkere traktatie heeft Diana, tevens medewerker bij Limagrain, een lootje getrokken en de winnaar van de Washin7 wasbon ter waarde van €18,00 was Edwin. Hartelijk gefeliciteerd namens de Bergse Wandel Club en je kan nog steeds de eerste zijn met een voor en na foto van je auto. 😉

Ook willen wij Limagrain bedanken voor de gastvrijheid en het gebruik mogen maken van de kantine en
Nel voor het lenen van de vouwfiets die overigens heel goed fietst.

De wandeling was 12,1 km in een tijdsbestek van 2 uur 13 min en 34 sec met een gemiddeld tempo van 5,42 kilometer per uur. Wij vonden het een super mooie en gezellige wandeling met mede dank aan Wilma.

Groetjes en tot 19 juni ’22.

Bergse Wandel Club
Mario en Angelique