Voorjaars Verrassings Wandeling zondag 14 juni 2020


Nadat drie maanden de wandeling niet door kon gaan was het zondag 14 juni zover. Deze keer vertrokken we vanuit Washin7.
Marco de bedrijfsleider was speciaal veel eerder uit bed gekomen om ons om half acht te verwelkomen. Waarvoor onze hartelijke dank.
En onder het genot van een een bakje thee/koffie kon iedereen die mee kwam wandelen op zijn gemak wakker worden.

Nog even een leuke groepsfoto en we konden van start gaan met 13 gezellige en goed gehumeurde wandelaars.

Heidetuin altijd mooi.

De zwam op de boom is een Tonderzwam.
Op stammen van dode of verzwakte bomen zoals beuk en berk, zie je vaak de echte tonderzwam. De paddenstoel speelt een belangrijke rol in de kringloop van het bos. De tonderzwam wemelt van het leven: maar liefst 600 soorten vliegen en kevers trekt deze houtzwam aan.

Ook bij Hoeve Hildernisse werden we heel gastvrij ontvangen door Monique en Tiny. Gezellig wat gedronken en gekletst.

En nog een verrassing was de vogeluitkijkhut . Vanuit de hut kan je de vogels bekijken in het Markiezaatsmeer. Er broeden 125 vogelsoorten.
In het voorjaar barst het vogelleven echt los. Fitis, tjiftjaf, koekoek, oeverzwaluw, veldleeuwerik, boompieper, groene specht, grasmus, sprinkhaanrietzanger, snor en tuinfluiter zijn zomaar een paar zangvogels die in het Markiezaatsmeer broeden. 

Dit vind ik zelf wel een hele mooie foto. De vijfvlek sint-jansvlinder is zwart met rode vlekken, vrij zeldzaam en komt in Zeeuws-Vlaanderen veel voor. De oranje vlinder is een Oranje Luzernevlinder uit Zuid- Europa.

Galant toch.

Een medewerker van Washin7 heeft het lootje getrokken en Theo was de gelukkige winnaar van een cadeaubon ter waarde van €16,00 ter beschikking gesteld door Washin7.

De wandeling was 14,39 km gelopen in een tijdsbestek van 3:00:19 uur gemiddelde tempo 5 km per uur.
Wij hebben erg genoten van deze wandeling veel moois gezien en we hopen jullie ook.
Onze volgende wandeling is 19 juli. Tot dan.

Groetjes Angelique en Mario