wandelverslag van wandelaar van de maand: Ruud

Zondagochtend 12 Augustus zijn we gestart vanaf een nieuwe locatie, Café Atelier aan “onze Kunstroute”! Een wandeling van zo’n 10 kilometer waarbij we onderweg verschillende kunstuitingen in Bergen op Zoom konden bewonderen.

De kunst begon al op onze startplek waarbij onder andere mooie foto’s te zien waren van kunstenares Annemieke die met haar café de lokale omgeving ondersteunt op cultureel gebied en ook de inwendige mens komt er aan zijn trekken.

Eenmaal begonnen aan de wandeling blijkt Bergen toch meer kunst te herbergen als je zo op het eerste oog zou herkennen. Onder andere op de “Kraaijenberg” was in het afgelopen jaar weer aardig wat houtsnijwerk bij geplaatst en het zag er allemaal heel mooi uit! Het was geweldig weer om te wandelen en er waren ook weer wat nieuwe gezichten te zien terwijl er wat vaste deelnemers door vakantie en andere afspraken verstek moesten laten gaan.

We waren in totaal met 17 mensen (9 vrouwen en 8 mannen) die onderweg bijna allemaal op het verkeerde bankje terecht zijn gekomen…. De mannen op de vrouwenbank en de vrouwen (op één na) op de mannenbank maar uiteindelijk is alles toch nog goed gekomen hoor. Wat wel goed ging op die banken was het aanvullen van de energie die met het lopen verloren was gegaan; Angelique en Mario hadden onderweg door gegeven hoeveel zakjes met “extra energie” klaar gezet moesten worden.

Daar zorgde Marian voor (de vrouw van Mario) die ons in het zonnetje op stond te wachten. Het tempo van de wandeling was deze keer wel wat anders als normaal omdat we op diverse plekken even stil stonden bij de kunstobjecten langs de route en Angelique had op verschillende plekken nog aanvullende informatie voor de deelnemers.

Al met al een mooie wandeling waarbij ik persoonlijk in ieder geval weer wat plekjes gezien had die ik nog niet kende waarvoor dank (Angelique en Mario). Helaas slaan we nu een maandje over met de geplande wandelingen maar de Club gaat in oktober weer op pad als de vakantiegangers weer volledig uitgerust een nieuwe route hebben bepaald.

Tot de volgende wandeling,

Ruud.