Winterwandeling met Mystery Guest Patrick van der Velden

Beste wandelvrienden,

Zondag 10 december hebben wij onze laatste wandeling gelopen van dit jaar. Het vertrek punt was bij het Strandhuys en om 8:05 uur stonden wij al paraat met koffie en thee voor de wandelaars. Wegens ziekte en het voorspelde slechte weer waren het er minder dan verwacht. Uiteindelijk waren we toch met z’n zessen. We hadden aangegeven dat deze wandeling er één zou zijn met een mystery guest en een speciaal tintje. Nu kan ik wel schrijven dat dat speciaal tintje de sneeuw was….. maar dat was natuurlijk niet, al vind ik sneeuw altijd wel prachtig om te zien. Onze mystery guest was Wethouder Patrick van der Velden, van de partij GBWP, die ondanks de slechte weersvoorspelling en dat hij zich niet 100 % fit voelde toch mee kwam lopen. Kees en Dory hadden hun hondje bij, die luistert naar de naam Tukker. En zo gingen we met z’n zessen op pad. Tijdens het vertrek was het nog best “mooi” weer. Wel wat winderig en niet helemaal droog maar het kon slechter. We liepen over de Olof Palmebrug zo naar het centrum. De markt over langs de schaatsbaan. Onder de gevangenpoort door naar de dubbelstraat, langs het Arsenaal en de Nedalco schoorsteen richting de sluis. In de tussentijd was de regen over gegaan in sneeuw. Op het moment dat we de Noordlandsedijk op draaide kregen we wind op kop en de sneeuw in ons gezicht. En op dat moment sneeuwde het behoorlijk hard. Even om je heen kijken of een fotootje maken zat er niet in.

Een stukje verderop stonden Marian en Suzanne met warme chocomelk en een heerlijk puddingbroodje. De bedoeling was dat we daar een kleine pauze zouden houden. Tafeltje met kleedje bij. Even een rustpuntje met een hapje en een drankje. Maar dat liep iets anders. Daar viel ons speciale tintje “in de sneeuw.” Het sneeuwde en waaide behoorlijk hard dus liepen we snel weer verder, de kortste route terug naar het Strandhuys. We hebben in totaal een afstand gelopen van bijna 11,72 kilometer in een tijdsbestek van 2 uur en 26 minuten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ondanks dat we het gezellig hadden en we lekker hebben gelopen hopen we dat het volgende keer weer een droge wandeling gaat worden. Wij van de Bergse Wandel Club willen iedereen bedanken voor het meelopen en Marian en Suzanne voor het verzorgen van een hapje en een warm drankje onderweg. En zo wandelen we verder naar 2018. Op de andere pagina onder nieuws nog een verslag van Patrick over zijn beleving van deze mooie wandeltocht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vriendelijke wandelgroetjes,

Mario en Angelique
Tot ziens in 2018