Wandelverslag van wandelaar van de maand: Ad

Verslag Nieuwjaars wandeling 21-01-’18 door wandelaar Ad.

 

Beste wandelvrienden.

Hierbij het eerste verslag in het nieuwe jaar.
Vanaf 8:30 werden we verrast met thee of koffie met wat lekkers.
Een tocht van 14,9 km. De start was om 9:00 bij Stichting Samen werken, vlak achter het station. Een groep bestaande uit 12 lopers. Een leuke opkomst voor de eerste maal dit jaar.
Het was een glibbertocht in eerste instantie.
De tocht voerde langs een fietspad naast het spoor richting Heide.
Vervolgens langs de oude Kragge waar menig fietser en mountainbike fietser onderuit ging vanwege de gladde fietspaden. Ook kwamen we wat gedumpte vloerbedekking tegen.
Nee het lag daar niet vanwege het bestrijden van de gladheid.

De route voerde verder via het viaduct over de snelweg richting Crematorium en vervolgens richting Stayokay. Daar was een Kievitloop aan de gang. Ook was het er natuurlijk druk met mountainbikers. De tocht ging verder richting Heimolen en langs de snelweg terug naar het viaduct bij Bergen op zoom Zuid. Daar liepen we langs het busbedrijf Zebra. Vlak erna kwamen we een gedumpt bankstel tegen. Zonde dat anderen dit weer op kunnen ruimen.

De temperatuur ging geleidelijk aan omhoog bij Groot Molenbeek. Waar we daarna de oude snelweg van Bergen op Zoom overstaken, nabij Borgvliet richting de supermarkt Lidl. Geen inkopen gedaan. Weer een leuk fiets -voetpad wat kronkelde door het nieuwe gedeelte van Bergen op zoom en vervolgens via de parallelweg naar ons vertrek en eindpunt, Stichting Samen werken.

Voor de eerst maal dit jaar zat er al een goed tempo in met een gemiddelde van meer dan 5 km per uur. Dit was ondanks de gladheid een prima prestatie. Verbruikt een dikke 1000 calorieën. Waar zo’n telefoon allemaal niet goed voor is tegenwoordig.

Iedereen bedankt voor de nieuwjaars wandeltocht. Over een maand is de volgende wandeltocht. Tot de volgende keer met hopelijk weer droog weer maar dan wat minder glad.

 

 

Groetjes Ad