Verslagen Samenloop voor Hoop

Beste Wandelvrienden,

Omdat iedereen een eigen beleving heeft bij een evenement als de SamenLoop Voor Hoop hebben wij gevraagd of er teamleden waren die zelf ook een stukje wilde schrijven over hoe zij het beleeft hebben. Hieronder een verslag van Marian, Conny, Fransisca en Petra, en Ton.

Groetjes Mario en Angelique

 

Verslag van Lianne&Abby

Samenloop voor hoop – Bergen op zoom 30 juni-01 juli 2018

Wat een ontzettend bijzondere ervaring.

Ik had me voorgenomen om de Mont Ventoux te beklimmen dit jaar, omdat ik graag iets wilde doen voor mensen die kanker hebben, de strijd moeten leveren tegen kanker of kanker overwonnen hebben. Voordat ik besefte dat je in kon schrijven, was de inschrijving alweer gesloten. Mario van de Bergse wandelclub, kwam toen met het idee om in te schrijven met een team voor de samenloop voor hoop. Dat was voor mij de mogelijkheid om toch nog iets te doen voor de mensen, die geraakt zijn (op welke manier dan ook) door kanker. Ik heb samen met Abby meegedaan omdat wij:

 

 

De herdenkingsceremonie heeft diepe indruk op mij achtergelaten. Het was natuurlijk een hele mooie warme zomeravond en als het dan langzaam gaat schemeren en er staan dan zoveel verlichte monumentjes langs de route, dan word je toch echt wel even stil. Ook heb ik veel respect voor de leden van onze groep die de nachtelijke uurtjes voor hun rekening hebben genomen. Want ’s nachts koelde het behoorlijk af. Trots ben ik op de leden van de Bergse Wandelclub, want we hebben samen toch maar mooi 24 uur volgemaakt en nog een mooi bedrag binnen gebracht dit weekend.

 

Ik ben volgend jaar weer van de partij.

 

Lianne & Abby

 

Verslag van Marian.

Het was een erg mooi en emotioneel weekend, soms zwaar maar heel gezellig met ons team, wat ging het goed.

Mijn meeste emotie kreeg ik s,nachts toen ik alleen liep naast alle kaarsjes , zo aangrijpend .

Wat was er een gemoedelijke sfeer op heel rozenoord iedereen was er voor hetzelfde.

De nacht vloog voorbij ondanks de kou , maar dan kon je gaan lopen en werd je weer warm.

Zeker voor herhaling vatbaar,

Bedankt iedereen voor het mooie weekend en jullie inspanning.

Marian van Peer

 

Verslag van Conny,

Allemaal harstikke bedankt voor jullie bijdrage.
We hebben samen 85000 euro samen opgehaald.
Zelf heb ik 50 km gewandeld. We hebben van het weekend in onze stand zelf ook nog acties gedaan.

Veel winkels hebben ons gesponsord dit hebben we met enveloppen en raad spelletjes verkocht. Hier hebben we van het weekend ook nog 406 euro mee opgehaald. Met onze Bergse wandelclub hebben we in totaal 1398 euro opgehaald.

De kaarsen ceremonie was erg emotioneel. Een baan van 400 m helemaal vol met kaarsenzakken 2 rijen dik met persoonlijke boodschappen foto’s voor mensen die op het ogenblik nog in strijd zijn of helaas de strijd hebben verloren.

Hierbij werd er een luizterverhaal https://luizterverhaal.nl/wat-is-een-luizterverhaal/ vertelt. Dit verhaal gaat over een kankerpatiënt.Dit komt wel erg binnen. Mijn familie en vrienden waren aanwezig.

Ik heb gemerkt dat het bij mijn dochter en man ook nog steeds erg hoog zit waar we doorheen zijn gegaan.

Dit was wel heel mooi om dit samen te beleven van het weekend al was dit bijna de reden van mijzelf om niet mee te doen.Want als ex kankerpatiënt zou je hier graag helemaal een punt achter willen zetten wat erg moeilijk gaat. Maar we weten allemaal dat er veel geld nodig is voor onderzoek willen we deze strijd winnen.

BEDANKT

Liefs Conny Melsen

 

Verslag van Petra V.

Wij vonden het erg gezellig om mee te lopen,  Leuke sfeer.
Lekker zonnig weer en de tijd vloog voorbij. Het was goed opgezet , prima organisatie. Alleen maar lof.

Verslag van Ton,

Het was mijn eerste deelname aan de ‘Samenloop voor Hoop’.

Ik vond het een leuke, aangename en op sommige momenten emotionele gebeurtenis.

Natuurlijk is er de sportieve uitdaging met als belangrijkste beweegreden het inzamelen van geld voor het goede doel, het KWF. Ik hoef jullie niet meer uit te leggen waarom.

Ook mijn activiteiten in Nijmegen over 2 weken staan immers in het teken van datzelfde goede doel. Aangevuld met de oncologie-afdeling (afdeling waar de kankerpatiënten behandeld worden) van het Nijmeegse Radboud-ziekenhuis. Op die afdeling wordt naast de verpleging en behandeling van kanker-patiënten of onderzoek verricht naar kanker en de bestrijding ervan, het is immers een academisch ziekenhuis.

Naast de sportieve uitdaging is het altijd interessant om een nachtje door te trekken met elkaar, je leert elkaar kennen omdat je meer tijd hebt en daarom dus meer tijd neemt voor elkaar. En als de sfeer goed is (en dat was ie) dan gaat dat alles gepaard met de nodige grappen en grollen waardoor het allemaal nog wat aangenamer wordt.

Ook de actie liep goed en we hebben onszelf als ‘Bergse Wandel Club’ zeker van onze goede kant laten zien.

De nachtelijke uurtjes zorgden daarbij voor een bijzondere sfeer, voorafgegaan door de lichtceremonie gedurende welke we allemaal weer ff herinnerd werden aan het waarom van de Samenloop.

Het feit dat we samen met de groep van GWBP onder een partytent zaten blijkt achteraf (voor wat mij betreft) een prima ontwikkeling, samen hadden we het gezellig en hebben we elkaar ook kunnen versterken. Heel prettig om dat zo mee te maken.

Het enige wat tegenviel was de temperatuur in de vroege ochtend, het was namelijk verrassend koud. Ook op dat moment kwam GWBP goed van pas door het verdelen van de dekens 🙂 Mario zat er warmpjes bij met zijn vier dekens en een sombrero op zijn bol.

Petje af voor iedereen op het veld en vooral voor de mensen onder “onze” partytent.

Dank voor vriendschap en samenwerking.

Dank ook vooral aan de burgemeester die tijdens de opening bij iedereen de juiste snaar raakte en wat mij betreft alle neuzen onmiddellijk dezelfde kant op liet wijzen.

Dank ook voor de prettige, interessante gesprekken die ik tijdens het lopen heb gehad met verschillende mensen.

Naast de 32 km die ik heb kunnen trainen, heeft ook mijn actie tegen kanker nu inmiddels de 500 euro gehaald. Heel mooi, en nu eens kijken of en hoeveel ik er nog bij krijg tijdens de laatste weken richting Nijmegen.

Dit is mijn bijdrage en tja, bij leven en welzijn, volgend jaar weer.

Groetjes,

Ton