Mont Ventoux

Achttien medewerkers van de WVS gaan de uitdaging aan: op 15 september beklimmen zij de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Samen met ColSensation halen ze er geld mee op voor het goede doel: de strijd tegen kanker. In een reeks portretten stellen wij deze WVS-helden aan u voor. Deze keer: Mario Verstraten.

Kilometervreter

Mario stond al in de startblokken voor de Mont Ventoux, toen de WVS besloot met een team de berg op te gaan. “Ik had me al bijna aangemeld als deelnemer bij ColSensation, toen de WVS actie voorbij kwam. Ik hoefde daar dus niet lang over na te denken, ik stapte meteen in.” De gedetacheerd beveiligingsmanager is een enthousiast wandelaar. “In Bergen op Zoom heb ik zelfs een wandelclub opgericht. Het bedenken en uitproberen van nieuwe wandeltochten is meteen een goede training, want elke route hebben we al twee keer gelopen voordat we hem met de club gaan lopen.” Mario is een echte kilometervreter: “Dit jaar liep ik al ruim 1300 kilometer. En dan heb ik alleen de wandeltochten gerekend die meer dan tien kilometer lang waren…”

Lange rit

Ja, maar nou moet je gaan klimmen… “Ik heb al ervaring opgedaan met heuvels en dalen. Het zou me verbazen als ik het niet haal. Het enige dat me parten zou kunnen spelen, is het hoogteverschil in combinatie met mijn longproblemen.” Waar Mario wel een beetje tegenop ziet? “De lange rit in de bus naar Zuid-Frankrijk.”

 

Verrast

Familie en vrienden reageerden verrast toen Mario hen vertelde dat hij een bijna 2000 meter hoge berg zou gaan beklimmen. “Na een diep dal wil ik voor mezelf ook zien hoe het met mijn gezondheid staat. Ik hoop een grens te kunnen verleggen. Mijn familie gaat niet mee, maar ze kunnen mij op de voet volgen dankzij GPS. Ik neem een apparaatje mee waardoor ze – met slechts één minuut vertraging – precies kunnen zien waar ik ben.”

Lat ietsje hoger

Mario is een man met ambitie. Voor zijn gezondheid wil hij een grens verleggen, maar dat wil hij ook bij het werven van sponsorgeld. “500 Euro vond ik voor mezelf niet genoeg. Ik dacht: ‘dat kan beter’ en heb mezelf 1500 euro als doel gesteld.” Mario is ermee aan de slag gegaan en op dit moment heeft hij al ruim 2500 euro op weten te halen. Mario: “Ja, als ik iets doe, dan doe ik het goed!”

Van boven

Lange afstanden wandelen mag dan voor Mario niet nieuw zijn, zo’n tocht lopen voor het goede doel is dat wel. “Het geeft er een extra dimensie aan, een extra motivatie ook. Ik sta volledig achter de manier waarop ColSensation het geld verzamelt en aan de goede doelen uitgeeft.” Ook Mario kent de tragiek die achter kanker schuilt. “Ik verloor mijn zusje en zag al veel familieleden vechten tegen deze ziekte.” Het maakt hem vastberaden de top te bereiken. “Als ik het straks tijdens de klim moeilijk krijg, dan kijk ik gewoon even naar boven. Mijn motivatie komt van bovenaf.”

Verslag Mont Ventoux 15 September 2017 – Door Mario

Dinsdag 12 september ’17
Na heel wat kilometers (1456 km) de afgelopen periode gewandeld te hebben zowel alleen en met de Bergse Wandel Club in alle delen van Nederland zijn wij met het hele WVS Team naar Frankrijk afgereisd met de bus om de Mount Ventoux te gaan bewandelen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Woensdag 13 september ’17

Woensdag 13 september ’17 12:15 uur aangekomen te zijn bij onze verblijf plaats Ambiance maar dat het voor mij een vermoeiende reis was omdat ik het niet prettig vind om met een bus te reizen. Maar wij zijn veilig aangekomen. Vervolgens zijn er een groep ’s foto gemaakt, en zijn wij naar ons huisje gegaan, vervolgens hebben wij de kamers verdeeld en alles netjes geïnstalleerd zodat wij lekker kunnen slapen. Daarna zijn wij met verschillende mensen naar het winkeltje hier verderop gegaan om wat boodschappen in te kopen. Om 19: 00 uur. Omdat ik nog aardig moe was ben ik terug naar het huisje gegaan en vervolgens daar met mijn kamergenoten nog lekker na gepraat te hebben over het verloop van de dag ben ik lekker naar mijn bedje gegaan.

Deze diashow vereist JavaScript.

Donderdag 14 september ‘17

Nadat ik heerlijk heb geslapen toch wel een paar keer wakker geweest ben ik mijn dag weer fit begonnen. 09:00 uur zijn wij met het gehele team wisten ontbijten in de tent hier op het park. Vervolgens zijn wij met diverse mensen van het team de berg de Mont Ventoux gaan verkennen, hoe korter we de top gingen bereiken hoe mistiger dat het werd, maar goed we zijn weer een ervaring rijker vandaag wat betreft de vooruitzichten en de afstand naar de Mont Ventoux was weer een plezierige voorbereiding. Terug naar onze accommodatie hebben we nog heel wat regen onderweg gehad. Kan wel spreken van noodweer. 17:00 uur de laatste briefing volgens de spreker zou het morgen redelijk weer zijn maar tegen het einde van de tocht op de berg zou het koud kunnen zijn. Ik moet wel zeggen dat tijdens de briefing ik best wel wat emoties had en dat dit ook niet zonder een traantje ging. Vervolgens is er een groep ‘s foto van alle deelnemers gemaakt. Na het avond eten ben ik me voor gaan bereiden voor de tocht. De spanning en de zenuwen stijgen nu een beetje. Maar alles ligt nu klaar en de wekker te hebben gezet om 04:30 uur. Om 22:00 ben ik gaan slapen.

Vrijdag 15 september ‘17

03:30 uur, ik had al wel gedacht dat ik voor de wekker al wakker was. Na wat dingen op facebook te hebben geplaatst. Ben ik me voor gaan bereiden voor de wandeling. Na een klein vloeibaar (yogert) ontbijt genomen te hebben, en de laatste controle dat ik niets heb vergeten zijn we naar de bus gegaan. Om 06:00 zijn wij naar de verzamelplaats waar de bussen stonden om ons naar het startpunt te brengen. Om 07:20 uur zijn we gestart aan de wandeling. De tocht was super en heel bezienswaardig, de tocht was wel heftig maar door de goede verzorging onderweg door Colsensation kwam je steeds weer op kracht. Maar vooral de laatste 3 km leken wel 33 km, maar op dat moment dat ik het moeilijk had heb ik aan diverse mensen gedacht, maar ook door ondersteuning van elkaar (Peter en Stan) middels hieraan te denken ben ik ook de laatste 3 km doorgekomen. Maar uiteindelijk heb ik mijn doel bereikt waar ik voor ging KWF en niet te vergeten mijn zus Wilma. De tijd van de wandeling was 5 uur 7 minuten 32 seconden. 21,25 kilometer. Nadat wij weer met het pendelbusje terug naar het park waren gebracht, heb ik mezelf lekker gewassen en vervolgens heb ik mijn gemak gehouden. En alles even alleen op emotionele vlak op mij af laten komen en een plaatsje te geven.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tot slot ben ik weer een ervaring rijker wat betreft het wandelen

Verder wil ik iedereen bedanken die achter mij gestaan hebben Zo wel Marian die mij de ruimte en de tijd geven heeft om te trainen. En Angelique die mij tijdens de wandelingen en daarvoor de voorbereidingen naar deze wandeling toe heeft ondersteund. Maar zeker de donateurs wil ik niet vergeten.

Mocht ik weer eens een uitdaging aan willen gaan hoop ik ook weer een beroep op jullie kunnen doen.

Met een vriendelijke wandel groet,

Mario Verstraten