Wandelverslag van wandelaar van de maand: Miranda

Het is lente, maar het leek wel zomer. Een strak blauwe lucht met volle zon. Vanuit Stichting Samen Werken startten wij met een wandeling van ongeveer 11 kilometer. Een opwarmertje voor de bingo die later op de dag zou plaats vinden.

De Bergse Wandelclub is niet zomaar een wandelclub, maar deze club wil graag haar steentje bijdragen ten gunste van goede doelen. En een ieder die van wandelen houdt, is welkom en kan mee doen door zich slechts aan te melden. De insteek van het steunen van goede doelen en de laagdrempeligheid, maakt dat ik de Bergse Wandel Club een mooie organisatie vind.

Voor mij is het de 2e keer dat ik heb mee gelopen. Een paar wandelaars heb ik de 1e keer dat ik mee liep ontmoet, vele wandelaars hebben andere keren mee gelopen en er waren ook enkele wandelaars die voor het eerst mee liepen. Leuk om de wisselende samenstellingen te zien.
Vanuit Stichting Samen Werken liepen wij onder andere via het station, langs Ravelijn op den Zoom en Zuidzijde Zoom om zo uiteindelijk een rondje om de Binnenschelde te kunnen doen. Richting terugweg werden de wandelaars gewezen op de bingo die bij Zalencentrum De Raayberg zou plaats vinden. Allemaal voor het goede doel. Heel mooi, want zo zijn er ook wandelaars die met en/of voor een bepaald (goed) doel met de Bergse Wandel Club mee gaan. Dat maakt dat ieder zijn eigen verhaal heeft.

Echt veel oog voor de omgeving had ik dit keer niet, maar dat lag echt niet aan de prachtige weersomstandigheden en de natuur rondom de Binnenschelde. Nee, er was te veel gesprekstof! Tja, dat kan natuurlijk ook. Als je verschillende mensen bij elkaar brengt die allemaal willen wandelen, verbindt dit mensen ook met elkaar. Het zou vreemd zijn dat niemand iets zou zeggen. Nee, ik vond het ook de 2e keer weer echt gezellig.
De organisatie heeft de wens geuit om binnenkort ook een avondwandeling te organiseren. Hoe dan ook, een avondwandeling of een wandeling op zondagochtend: Ik wandel zeker voor de 3e keer mee.
De Bergse Wandel Club: Ga zo door!

Miranda