Wandelverslag De Racerunner Spado avondwandeling 3 april ‘19Woensdag 3 april ’19 onze eerste avondwandeling van dit jaar.
Het had eerder op de dag al behoorlijk wat geregend en gehageld maar de verwachtingen voor de avond zagen er goed uit.

Een wolkje en zelfs een klein zonnetje dat erbovenuit piepte volgens de voorspellingen.

Dus vol goede moed en hoop, dat het droog zou blijven, vertrokken we om 18:00 uur met al de benodigde spullen voor die avond naar Sportpark Rozenoord om alles klaar te zetten.
Het was behoorlijk fris en er stond een koud windje.

We waren er nog maar net en de eerste wandelaar kwam het terrein al oplopen en al vlot volgenden er meer. Uiteindelijk gingen we met 26 wandelaars op pad voor een rondje van 5,19 kilometer.

De poort uit richting olympialaan van daaruit de laan van Borgvliet in naar beneden de bocht om naar de Goudbaard waar de donkere lucht ons tegemoet kwam en het al zachtjes begon te regenen. Bij de rotonde de Antwerpsestraatweg oversteken. Geleidelijk aan regende het steeds harder.
Via het Binnenwegje al zigzaggend om de kuilen, plassen en modder verder over de Oude Huijbergsebaan om het sportpark heen. Via de Beukenlaan het Sportpark weer op.Het was de bedoeling samen met de atleten een rondje over de sintelbaan te gaan maar door de hevige regenval konden de atleten helaas niet mee lopen. Met 5 wandelaars hebben we de ronde op de sintelbaan voltooid waarna we met applaus binnen gehaald werden.

Na uitleg over de racerunner door Jeroen Jonkers en een toespraak van Wethouder Evert Weys van Economie Cultuur en sport werden we binnen uitgenodigt door het bestuur van spado om gezamenlijk een drankje te nuttigen. Wij vinden het heel leuk dat de gemeente ook aandacht besteed aan ons kleine wandelclubje en bedanken de Wethouder dat hij toch even tijd had gemaakt om langs te komen ondanks zijn drukke programma. Tevens was de eigenaar van Washin7 aanwezig, onze hoofdsponsor van de racerunner en de Bergse Wandel Club. Hij heeft het winnende lot getrokken van de Washin7 cadeaubon van deze wandeling. En de winnaar was Jos. Jos was zeer verrast en heel blij met zijn cadeaubon. Mochten er winnaars zijn die een foto willen delen van hun bezoek aan de wasstraat Washin7 ontvangen wij deze graag op ons email adres: bergsewandelclub@kpnmail.nl


Ook was er belangstelling van diverse media waaronder BN de stem en Kijk op Bergen op Zoom
wat wij zeer op prijs stellen en waarvoor onze hartelijke dank.

Wij hebben zeer genoten van de wandeling en de verdere avond en willen iedereen bedanken die hierbij aanwezig was met name ook de atleten van de G Groep en tot de volgende keer.

Met vriendelijke wandelgroet,


Mario en Angelique